Proefpakket Schoenheitz (3 wijnen)

Proefpakket Schoenheitz (3 wijnen)
Prijs per 0,75 l
€43,95
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisHenri Schoenheitz
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWihr-au-Val
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Nog geen wijn van Schoenheitz gedronken? Maak door middel van dit proefpakket kennis met het wijnhuis Schoenheitz. In dit proefpakket hebben wij een 3-tal wijnen gecombineerd die goed laten zien wat de kwaliteit van Vins Schoenheitz is. Bovendien hebben we er ook een mooie prijs van gemaakt.

Het pakket bestaat uit een:

  • Riesling Herrenreben 2012
  • Pinot Gris Linsenberg 2011
  • Pinot Noir Val St. Gregoire 2013

Met dit pakket heeft u een 3-tal wijnen die niet alleen laten zien wat Vins Schoenheitz in huis heeft, maar ook wat de Elzas in huis heeft: een riesling rijk aan mineralen die prima past bij traditionele Elzas gerechten, een pinot gris met veel elementen van zoet fruit en een rode pinot noir die elke twijfel over rode wijn uit de Elzas wegneemt.


Domaine Henri Schoenheitz in Wihr-au-Val staat in feite voor een wedergeboorte die begon in de jaren 70. De zeer oude wijngaarden op de steile hellingen van de vallei tussen Turckheim en Munster waren door een reeks van oorlogen zo goed als vernietigd. Henri Schoenheitz Sr. maakte de stap om de wijngaarden in hun oude staat te herstellen. Dominique en Henri Schoenheitz Jr hebben dit initiatief niet meer losgelaten. Schoenheitz is dan ook meer dan alleen maar een naam. Het staat werkelijk voor schoonheid en de smaak van goede zaken.

De lange weg die Dominique en Henri te gaan hadden, stond altijd in het teken van excellence: de zoektocht naar steeds beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot compromisloze wijnen met een persoonlijk en uniek karakter, jaar na jaar.

De hellingen in de Val St. Gregoire (tegenwoordig Vallée Verte) zijn zo steil dat er alleen handmatig geoogst kan worden. De bodem bestaat volledig uit graniet. Val.St. Gregoire is een van de 11 gemeentelijke herkomstaanduidingen in de Alsace. Wijnen uit deze gebieden voldoen aan extra zware kwalitieitseisen. Het wijnhuis Schoenheitz werkt met 3 belangrijke Lieux Dits: Herrenreben, Linsenberg en Holder.

Vins Schoenheitz is door het Franse tijdschrift La Revue du Vin de France uitgeroepen tot "Nouveaux talents 2014". Door Tom Stevenson wordt dit wijnhuis al enkele jaren geprezen in de categorie "New up-and-coming producers".

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail