Op deze pagina willen wij diverse sites met u delen die een relatie hebben met wijnen uit de Elzas

Algemene informatie

Het CIVA in Frankrijk is verantwoordelijk voor de promotie van Elzasser wijnen in Frankrijk en daarbuiten. Een gedeelte van deze site is in het Nederlands.

Een belangrijke site in Nederland is Smaak Experience. U vindt hier uitgebreide informatie over Elzasser wijnen, suggesties voor wijn-spijs combinaties met Elzasser wijn en restaurants die iets speciaals met Elzasser wijnen doen.

In de Elzas

Tijdens onze reizen naar de Elzas komen we af en toe locaties tegen die we per se met u willen delen. Dit zijn zowel restaurants als hotels. Enkele gouden parels zijn:

  • hotel Chateau Andlau in Barr is niet alleen een prima plek om te overnachten maar heeft vooral een restaurant met een fameuze wijnkaart. De wijnkaart bevat ruim 1600 verschillende wijnen en is daarom zo'n 10 cm dik.
  • Restaurant au Canal in Ergersheim biedt een onvervalste puurheid in haar gerechten. De prijzen zijn ook puur, die kennen we in Nederland al lang niet meer. Het bestaan van dit restaurant is geen geheim meer, als het even kan reserveren voorkomt telleurstellingen.
  • Wistub du Sommelier in Bergheim brengt de combinatie van wijn en spijs op perfecte wijze bij elkaar. Maak duidelijk dat u niet kunt kiezen uit het brede aanbod van Elzasser wijnen en de sommelier zal een spontane wijnproeverij voor u organiseren. Het is alleen een beetje passen en meten met zo veel glazen en ook nog borden op tafel.
  • La nouvelle Auberge in Wihr-au-Val, aan de weg van Colmar naar Munster, combineert de Elzasser en gastronomische keuken. Dit restaurant heeft o.a. een breed aanbod van wijnen van het wijnhuis Schoenheitz.

Relevante links

Veel relevante links met betrekking tot wijn en de Elzas vindt u hier:

www.dewijnhoek.nl
wijnhandel-online.startpagina.nl
www.smaak-experience.com
wijn.uwpagina.nl
wijn.2link.be
wijn.gerelateerd.nl
elzas.startkabel.nl
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png