Elzas Muscat Tradition 2013

Elzas Muscat Tradition 2013
Prijs per 0,75l
€11,25
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisFabien Stirn
DruifsoortMuscat
Oogstjaar2013
KleurWit
TypeStil
Alcohol (%)11,5
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsSigolsheim
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Muscat zoals muscat wijn hoort te zijn

We kunnen hier heel kort over zijn. Dit is een muscat avant la lettre: een rijk aroma met veel tonen van lychees, licht geel van kleur, mooi mineraal van smaak, beetje kruidig, goed in balans met lichte zuren, net niet helemaal droog. In de afdronk een heel klein bittertje.

Beoordeling

La Revue du Vin de France (oneerbiedig de tegenhanger van tijdschriften als Perswijn of Wine Life) beschreef deze muscat als:"

GRANDE RÉUSSITE: Une flaveur miellée se combine au fruit, rappelant le raisin frais. Un esprit primeur at enjoué.

Nu gekoeld drinken

Drink deze muscat lekker koel (8 °C), dan komt deze wijn optimaal tot zijn recht. Enkele jaren bewaren kan, maar maakt de wijn niet beter. Nu drinken is het devies.


Domaine Stirn is gesitueerd in Sigolsheim, de wijngaarden liggen echter redelijk verspreid over Sigolsheim, Ribeauvillé en Turckheim. De topwijnen komen uit de grand Cru's Schlossberg, Brand en Mambourg.

Verantwoordelijk voor het wijnhuis is Fabien Stirn, een man die mateloos enthousiast over zijn werk als wijnmaker kan vertellen. Door de geografische spreiding van het domein is een proeverij bij Fabien een feest op zich: de verschillen tussen de terroirs zijn op zeer eenvoudige wijze vast te stellen.

Dat Fabien enkele jaren in de Champagne streek gewerkt heeft mist zijn uitwerking niet in de Crémants d'Alsace die hij maakt.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail