8+ Hamersma Elzas Gewurztraminer 2011

8+ Hamersma Elzas Gewurztraminer 2011
Prijs per Fles (0,75l)
€12,45
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisHenri Schoenheitz
DruifsoortGewurztraminer
Oogstjaar2011
KleurWit
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWihr-au-Val
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotities

De gewurztraminer 2010 van Schoenheitz werd door Harold Hamersma bejubeld als winnaar van de Schoenheitz-Prijs van de Gewurztraminers in de Grote Hamersma 2012. Wij zijn van mening dat de opvolger in 2011 minimaal een zelfde lofzang verdient.

Deze typische Elzas wijn laat zich prima combineren oosterse gerechten, rijpe kazen met een sterke smaak of desserts. Maar niet te vergeten, deze wijn laat zich natuurlijk ook prima alleen drinken.

Beoordeling

Perswijn: kruidige stijl, bijna peperig, stevig, bloemen, krachtig, duidelijk zoet, ook wel aardige zuren. ****

De Grote Hamersma 2014: 8+ punten. "Ananas, gember, lychees. Wel uit blik want behoorlijk zoet. Verder rozenperkjes in de zomer, een associatie met de (schone) zakdoekjes van mij oma en een prettig peperige afdronk. Munster liefhebber. En dat ruikt overigens weer heel anders".


Domaine Henri Schoenheitz in Wihr-au-Val staat in feite voor een wedergeboorte die begon in de jaren 70. De zeer oude wijngaarden op de steile hellingen van de vallei tussen Turckheim en Munster waren door een reeks van oorlogen zo goed als vernietigd. Henri Schoenheitz Sr. maakte de stap om de wijngaarden in hun oude staat te herstellen. Dominique en Henri Schoenheitz Jr hebben dit initiatief niet meer losgelaten. Schoenheitz is dan ook meer dan alleen maar een naam. Het staat werkelijk voor schoonheid en de smaak van goede zaken.

De lange weg die Dominique en Henri te gaan hadden, stond altijd in het teken van excellence: de zoektocht naar steeds beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot compromisloze wijnen met een persoonlijk en uniek karakter, jaar na jaar.

De hellingen in de Val St. Gregoire (tegenwoordig Vallée Verte) zijn zo steil dat er alleen handmatig geoogst kan worden. De bodem bestaat volledig uit graniet. Val.St. Gregoire is een van de 11 gemeentelijke herkomstaanduidingen in de Alsace. Wijnen uit deze gebieden voldoen aan extra zware kwalitieitseisen. Het wijnhuis Schoenheitz werkt met 3 belangrijke Lieux Dits: Herrenreben, Linsenberg en Holder.

Vins Schoenheitz is door het Franse tijdschrift La Revue du Vin de France uitgeroepen tot "Nouveaux talents 2014". Door Tom Stevenson wordt dit wijnhuis al enkele jaren geprezen in de categorie "New up-and-coming producers".

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail