Elzas en riesling

De Riesling is zonder twijfel de toppper van de Elzas. Dat geldt niet alleen voor de kwantiteit, de riesling druif is de meest aangeplante druif, maar vooral voor de kwaliteit. Niet voor niets gaat de Riesling door het leven als de "Koning" van de Elzas.

Elzas riesling wijn en eten

Met een mooie riesling wijn heeft u een wijn die heerlijk smaakt bij vis, schaaldieren, gevogelte, koud vlees en bij beroemde Elzasser gerechten zoals zuurkool, Coq au riesling en gerookte ham. Kazen als Appenzeller, Emmentaler en Port-salut, ook al komen deze niet uit de Alsace, laten zich ook uitstekend door deze wijn vergezellen.

De riesling wijn uit de Elzas is veelal een fris en fruitige wijn. Uitzondering op deze regel zijn de vendanges tardives en de sélection de grains nobles. Zelfs in de Elzas zijn dit zoete wijnen.

Soms is er bij riesling wijnen sprake van een goûte de pétrole. Er ontwikkelt zich dan een heel licht aroma dat doet denken aan benzine of dieselolie. De liefhebbers hiervan drinken veelal alleen nog maar riesling als dit aroma zich ontwikkeld heeft.

Alsace riesling wijnen en bewaren

Riesling wijnen onderscheiden zich door een bijzonder rijpingspotentieel. De betere riesling wijnen kunnen jaren bewaard worden. Dat geldt nog meer voor de Grand Cru wijnen. Door de wijn langere tijd te laten rijpen wint de wijn aan elegantie. Oudere rieslings ontwikkelen zich veelal tot zijdezachte wijnen.

Elzas Riesling Bollenberg 2013 witte wijn

Elzas Riesling Bollenberg 2013 witte wijn

Proefnotitie Een makkelijk drinkbare riesling door het wat lagere alcohol percentage van 11%. Honing, tropisch fruit, klein beetje gras. Redelijk stevige…

€19,85
Pagina(s) gevonden:
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png