Gewurztraminer Réserve 2011

Gewurztraminer Réserve 2011
Prijs per Fles (0,75l)
€16,50
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisClément Lissner
KwalificatieBiologisch
DruifsoortGewurztraminer
Oogstjaar2011
KleurWit
TypeStil
Alcohol (%)14
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWolxheim
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

Ons bezoek in augustus 2013 aan de Elzas had als opbrengst enkele bijzondere pareltjes. Dit is er een van. Een gewurztraminer met het aroma van een grote bos rozen. Je zou het glas haast alleen voor de geur inschenken. Daarna gewoon laten staan.

Drinken bij

Onlangs kwam tijdens een proeverij een van de bezoekers naar ons toe met in zijn hand een bord vol Old Amsterdam kaas. Zijn vraag was welke wijn hier goed bij zou passen. Eerste gedachte, de wijn lag ook voor het grijpen, was deze gewurztraminer. Resultaat: een bezoeker die meer dan blij was en wij een klant erbij.


Wijn maken met passie

Domaine Clement Lissner staat onder de bezielende leiding van Bruno Schloegel. Bruno ontmoeten is een genot op zich. Het maken van wijn is iets dat uit zijn tenen komt.

De manier waarop is er een met veel respect voor de natuur. Deze krijgt in zijn wijngaarden alle ruimte om haar eigen gang te gaan. Sinds 2007 is het wijnhuis Clement Lissner door Ecocert gecertificeerd voor biologische druiventeelt. In aanvulling hierop hebben de wijnen sinds het oogstjaar 2010 het VINABIO keurmerk dat staat voor biologisch wijnproductie.

Domaine Clement Lissner heeft in Wolxheim, dat in het uiterste noorden van de Elzas ligt, een grote verscheidenheid aan terroirs ieder met hun eigen micro klimaat. Combineer dit met een grote varieteit aan druivensoorten en een scala aan wijnen behoort tot de mogelijkheden.

Grand Cru d'Alsace

Een deel van de terroirs van Clément Lissner liggen in het gebied dat behoort tot de Grand Cru Altenberg de Wolxheim, een van de 51 Grands Crus d'Alsace.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail