Altijd gelegenheid voor Bubbels uit de Elzas

Verras uw gasten met de kwaliteit van Cremant d'Alsace, de mousserende wijn uit de Elzas.

Deze delicate, mousserende wijn wordt volgens de methode traditionelle gemaakt. Dit is de methode waarmee in de Champagne streek in Frankrijk champagne wordt gemaakt. In Frankrijk is de cremant d'Alsace niet voor niets na champagne de meest gedronken mousserende wijn.

Met cremant d'Alsace heeft u weer iets anders als anders. Kies Cremant d'Alsace als u iets te vieren heeft of als aperitief. Cremant past echter ook prima bij een delicatesse als oesters.

Variaties in Cremant d'Alsace

Cremant d'Alsace wordt vooral gemaakt van Pinot Blanc, maar ook van Auxerrois Blanc, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay, Pinot Noir of een assemblage van deze druiven. De combinatie van druiven is sterk bepalend voor de uiteindelijke smaak van de cremant d'Alsace.

In ons assortiment vindt u de belangrijkste variaties: van licht en elegant tot stevig.

Cremant d'Alsace of Prosecco

We zien vaak dat onze klanten cremant vergelijken met prosecco. Vergelijken doen we graag, daarom kunnen we op voorhand vertellen dat er veel verschillen zijn:

  • cremant wordt gemaakt van riesling, pinot blanc, pinot gris, pinot noir, muscat en chardonnay druiven. Soms wordt voor de cremant een enkele druivensoort gebruikt, vaak wordt een assemblage van verschillende soorten gebruikt. Prosecco wordt gemaakt van de Glera druif.
  • de druiven voor de cremant d'Alsace worden geteeld in de Elzas. De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk en heeft een zeer droog landklimaat. De druiven voor de prosecco wijn worden geteeld in de Prosecco regio, onder de rook van Trieste in het noordoosten van Italië. Hier heerst een zeeklimaat en valt gemiddeld 50% meer neerslag.
  • cremant wordt geproduceerd met een 2e gisting op de fles (Méthode Traditionelle). De wijn krijgt daarbij 2 jaar of meer de tijd om in de fles te rijpen. Prosecco wordt geproduceerd met een 2e gisting in een gesloten tank (Méthode Charmat). Dit gaat sneller, is minder bewerkelijk en dus goedkoper. Tijd voor een langdurige rijping is er veelal niet.
  • bij cremant zit het koolzuurgas onder hoge druk in de fles. Daarom wordt er een sterke fles gebruikt met speciale kurk die geborgd is met een muselet. Prosecco bestaat in de variant frizzante (half mousserend) en spumante (mousserend). Prosecco Spumante is nog steeds minder mousserend als cremant d'Alsace.

Overeenkomsten zijn er ook: de wijn zit in een fles en in de wijn zitten bubbels. Daarmee hebben we de belangrijkste wel genoemd.

Vorm:
Pagina(s) gevonden: