De Elzas kent in totaal 51 Grand Cru gebieden. Dit zijn afgebakende gebieden waarbinnen wijnen geproduceerd worden van uitzonderlijke kwaliteit en met een duidelijk herkenbaar karakter. Authenticiteit bepaald door terroir, geologische en klimatologische omstandigheden, is hierbij het sleutelwoord. De grand cru percelen bevinden zich verspreid over het gehele gebied van de Elzas en vormen zo een lappendeken van Marlenheim (Grand Cru Steinklotz) tot Thann (Grand Cru Rangen). Typerend voor de Elzas is de grote diversiteit. De bodem in de Elzas is bijvoorbeeld, mede veroorzaakt door 4 geologische breuken, verre van uniform.

De Grand Cru kwalificatie bestaat niet voor alle druivensoorten. Alleen de druivensoort Riesling, Pinot Gris, Muscat en Gewurztraminer komen voor deze kwalificatie in aanmerking.

De bijzondere kwaliteit komt ook tot uitdrukking in het volume van de grand cru wijnen. Slechts 4% van de totale productie in de Elzas krijgt de kwalificatie Grand Cru.

Elzas Pinot Gris Grand Cru Sonnenglanz 2013

Elzas Pinot Gris Grand Cru Sonnenglanz 2013

Proefnotities Een laat geoogste pinot gris. De oogst begint pas als de eerste tekenen van edele rot zich voordoen. De rijpe…

€16,75
Pagina(s) gevonden:
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png