Pinot Blanc Vieilles Vignes 2012 - BIO

Pinot Blanc Vieilles Vignes 2012 - BIO
Prijs per Fles (0,75l)
€11,95
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisFlorian Beck-Hartweg
DruifsoortAuxerrois
Oogstjaar2012
KleurWit
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsDambach-la-Ville
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Goede wijn raakt op en dat gold ook voor de 2011 lichting van deze Auxerrois. Gelukkig is de 2012 oogst vanaf nu beschikbaar. Of deze wijn in de toekomst Auxerrois genoemd mag worden is trouwens de vraag. Wijnboeren uit Auxerre hebben bezwaar gemaakt tegen de naam Auxerrois. Ze vrezen verwarring met de wijnen die uit Auxerre streek afkomstig zijn. Hoe dan ook, het blijft een wijn van de Auxerrois druif.

Proefnotitie

Een pinot blanc gemaakt van 100% Auxerrois druiven van vieilles vignes (d.w.z. oude druivenstokken). De kleur is licht goud geel. Het aroma is buitengewoon intense en kruidig. De smaak is mooi rond, net niet helemaal droog. De aangename zuren geven deze wijn een mooie body en maken deze wijn ook na het 1e glas interessant.

Beoordeling

Perswijn: peer en perzik, rijp en rijk, zacht en open, tikje zoet, maar wel goede zuren. ****

Drinken bij

Natuurlijk kunt u deze wijn drinken bij de klassieke combinaties als mooie asperges en bijvoorbeeld een mooie frisse salade. De optie om deze wijn vooral nergens mee te combineren is zeker zo goed.

Biologisch

AB LogoDeze wijn draagt het AB keurmerk. Dit betekent dat de wijn gemaakt is van biologisch geteelde druiven. Ecocert is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.


Jonge wijnmakers spelen een belangrijke rol bij veranderingen in de Elzas. Florian Beck-Hartweg behoort zeker tot deze groep. Met 24 jaar (2011) een wijnmaker die in 2009 het bedrijf van zijn ouders (Michel en Yvette Beck-Hartweg) in Dambach-la-Ville heeft overgenomen. Met 5 ha aan oppervlak behoort het wijnhuis Beck-Hartweg tot de kleinere onafhankelijke wijnmakers (Vignerons Independant).

Florian, die niet alleen in de Elzas maar juist ook daarbuiten (o.a. V.S. en Duitsland), zijn opleiding heeft genoten, zet sterk in op vernieuwing. Zo besteedt hij veel aandacht aan terroir oriëntatie waarbij het terroir sterk bepalend wordt voor het uiteindelijke aroma en de smaak van de wijn.

In de aanpak van Florian spelen bio-diversiteit en natuurlijke reductie een belangrijke rol.

In 2011 is een belangrijke mijlpaal gepasseerd met de certificering door ECOCERT voor biologische druiventeelt. Daarnaast is Florian bij VINABIO aangesloten voor biologische wijnproductie.

De top wijnen van Florian Beck-Hartweg komen van de Grand Cru Frankstein. Deze grand cru ligt ten westen van het dorp Dambach-la-Ville.

Florian Beck-Hartweg in de media

Luister hier naar een interview met Florain Beck-Hartweg bij Grape Radio.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail