Er is altijd een passende wijn uit de Elzas

De eerste associatie met wijnen uit de Elzas is veelal zoet. Wij willen graag laten zien dat het ook anders kan. De Elzas is namelijk een van de meest voor wijnproductie geschikte gebieden in Frankrijk: landklimaat door een oostelijke ligging, beperkte neerslag door de bescherming van de Vogezen, veel hellingen met een zuid of zuidoost oriëntatie.

Daarom importeren wij zelf wijnen uit de Elzas die worden geproduceerd door kleinschalige producenten waar kwaliteit en niet volume op de 1e plaats komt. Authenticiteit van het terroir, duurzaam produceren, waar mogelijk biologisch of biodynamisch zijn daarbij belangrijke aspecten. Voor maximale diversiteit werken we zowel met producenten uit de noordelijke helft van de Elzas (Bas-Rhin) als de zuidelijke helft (Haute Rihn).

De aanplant van Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Gewurztraminer, Sylvaner en Chardonnay druiven zorgt voor een grote variatie van witte, rosé en rode wijnen. Daarbij kent de Elzas ook haar eigen mousserende wijn, de Crémant d'Alsace. Crémant d'Alsace wordt net als champagne gemaakt op basis van een 2e gisting in de fles.

Deze grote variatie biedt ook goede mogelijkheden vanuit een gastronomisch perspectief. De veelheid aan smaken en aroma's biedt altijd wel een oplossing voor een prachtige wijn-spijs combinatie.

Gemakkelijk wijn uit de Elzas bestellen

Gemakkelijk betekent dat wij ons aanbod beperken tot wijnen uit de Elzas. Zo blijft het overzichtelijk. U bestelt bij ons online op het moment dat het u uitkomt en in de hoeveelheid die u uitkomt: per fles, per doos of meerdere dozen.


Belangrijkste gegevens

 
Bankrekening NL68 KNAB 0740 6149 24
Kamer van Koophandel Haaglanden 27292387
Vergunning geregistreerde geadresseerde NL 01080011766
BTW identificatie NL001650378B87
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png