Elzas Muscat 2014 witte wijn

Elzas Muscat 2014 witte wijn
Prijs per 0,75l
€11,95
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Helaas, deze wijn is niet meer leverbaar

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisHenri Schoenheitz
DruifsoortMuscat
Oogstjaar2014
KleurWit
TypeStil
Alcohol (%)12,1
Restsuiker (g/l)2,8
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWihr-au-Val
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
De opvolger van de alom gewaardeerde Muscat 2009 van Henri Schoenheitz.

Proefnotities

Een licht gele wijn met een aroma dat sterke elementen van lychees heeeft. De smaak is fris en droog (ja zeker) met tonen van citrusvruchten en natuurlijk druiven.

Deze muscat wijn is gemaakt van 60% Muscat Ottonel druiven en 40% Muscat d'Alsace druiven.

Drinken bij

Deze lichte muscat doet het prima als aperitief. Daarnaast combineert deze muscat uitstekend met asperges, schelpdieren en bijvoorbeeld sushi.


Domaine Henri Schoenheitz in Wihr-au-Val staat in feite voor een wedergeboorte die begon in de jaren 70. De zeer oude wijngaarden op de steile hellingen van de vallei tussen Turckheim en Munster waren door een reeks van oorlogen zo goed als vernietigd. Henri Schoenheitz Sr. maakte de stap om de wijngaarden in hun oude staat te herstellen. Dominique en Henri Schoenheitz Jr hebben dit initiatief niet meer losgelaten. Schoenheitz is dan ook meer dan alleen maar een naam. Het staat werkelijk voor schoonheid en de smaak van goede zaken.

De lange weg die Dominique en Henri te gaan hadden, stond altijd in het teken van excellence: de zoektocht naar steeds beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot compromisloze wijnen met een persoonlijk en uniek karakter, jaar na jaar.

De hellingen in de Val St. Gregoire (tegenwoordig Vallée Verte) zijn zo steil dat er alleen handmatig geoogst kan worden. De bodem bestaat volledig uit graniet. Val.St. Gregoire is een van de 11 gemeentelijke herkomstaanduidingen in de Alsace. Wijnen uit deze gebieden voldoen aan extra zware kwalitieitseisen. Het wijnhuis Schoenheitz werkt met 3 belangrijke Lieux Dits: Herrenreben, Linsenberg en Holder.

Vins Schoenheitz is door het Franse tijdschrift La Revue du Vin de France uitgeroepen tot "Nouveaux talents 2014". Door Tom Stevenson wordt dit wijnhuis al enkele jaren geprezen in de categorie "New up-and-coming producers".

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail