Elzas SyMu 2013 (biodynamisch)

Elzas SyMu 2013 (biodynamisch)
Prijs per 0,75l
€13,25
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisValentin Zusslin
DruifsoortMuscat / Sylvaner
Oogstjaar2013
KleurWit
TypeStil
Alcohol (%)13
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsOrschwihr
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotities

Een bijzondere wijn waarin de eigenschappen van sylvaner en muscat gecombineerd zijn. Sylvaner en muscat zijn beide voor een gelijk aandeel in deze wijn vertegenwoordigd.

SyMu 2013 combineert de frisheid van de Sylvaner druif met het aroma van de Muscat druif. De Bollenberg zorgt voor veel mineraliteit. De afdronk brengt een klein, aangenaam, bittertje.

Drinken bij

Ons advies: zeer geschikt als apperitief. Daarnaast prima te combineren met frisse salades.


Het wijnhuis Valentin Zusslin werd in 1691 gevestigd door Jodocus Cisle (oorspronkelijk naam van Zusslin) in het plaatsje Orschwir in het zuiden van de Elzas. Tegenwoordig wordt het wijnhuis geleid door Marie en Jean-Paul Zusslin, dochter en zoon van Jean-Marie Zusslin.

In 1997 heeft Jean-Marie Zusslin het initiatief genomen om over te gaan op biodynamische wijnbouw, wat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg heeft gehad. Er wordt gewerkt met moderne apparatuur en vinificatietechnieken, waarbij als uitgangspunt dient, dat men de natuur zoveel mogelijk het werk laat doen; geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen; gebruik van natuurlijke gisten uit de wijngaard en zo min mogelijk zwavel.

Deze aanpak heeft in 1997 geleid tot een certificering door ECOCERT voor biologische wijnbouw en in 2000 geleid tot een certificering door DEMETER voor bio-dynamische wijnbouw.

In een van de toonaangevende Franse wijngidsen, BETTANE & DESSEAUVE SELECTION 2012, schrijven de auteurs over Valentin Zusslin: "Het domein behoort nu tot de grote wijnhuizen van de Elzas".

De wijnen van Zusslin komen van de Grand Cru Pfingstberg, de Clos Liebenberg (monopol) en Bollenberg. Alle 3 gebieden liggen net ten noorden van Orschwihr.

Het wijnhuis is een actief lid van BioDyvin en "Return to terroir".


View Larger Map
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail