Elzas Gewurztraminer 2014 - biologisch

Elzas Gewurztraminer 2014 - biologisch
Prijs per 0,75l
€12,50
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisClément Lissner
KwalificatieBiologisch
DruifsoortGewurztraminer
Oogstjaar2014
KleurWit
TypeStil
Alcohol (%)13
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWolxheim
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

Deze gewurztraminer zit echt aan de andere kant van het spectrum bij een vergelijking met de Gewurztraminer Reserve 2011 van Clement Lissner. Deze gewurztraminer kenmerkt zicht door een bescheiden hoeveelheid restsuikers en is daardoor lekker fris zonder de kruidigheid van gewurztraminer te verliezen. Mooie structuur en afdronk. Lekker mineraal. Ideaal als apperitief.


Wijn maken met passie

Domaine Clement Lissner staat onder de bezielende leiding van Bruno Schloegel. Bruno ontmoeten is een genot op zich. Het maken van wijn is iets dat uit zijn tenen komt.

De manier waarop is er een met veel respect voor de natuur. Deze krijgt in zijn wijngaarden alle ruimte om haar eigen gang te gaan. Sinds 2007 is het wijnhuis Clement Lissner door Ecocert gecertificeerd voor biologische druiventeelt. In aanvulling hierop hebben de wijnen sinds het oogstjaar 2010 het VINABIO keurmerk dat staat voor biologisch wijnproductie.

Domaine Clement Lissner heeft in Wolxheim, dat in het uiterste noorden van de Elzas ligt, een grote verscheidenheid aan terroirs ieder met hun eigen micro klimaat. Combineer dit met een grote varieteit aan druivensoorten en een scala aan wijnen behoort tot de mogelijkheden.

Grand Cru d'Alsace

Een deel van de terroirs van Clément Lissner liggen in het gebied dat behoort tot de Grand Cru Altenberg de Wolxheim, een van de 51 Grands Crus d'Alsace.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail