Elzas Pinot Noir Val Saint Gregoire 2014

Elzas Pinot Noir Val Saint Gregoire 2014
Prijs per 0,75 l
€17,20
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisHenri Schoenheitz
DruifsoortPinot noir
Oogstjaar2014
KleurRood
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWihr-au-Val
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

De opvolger van de door Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2012 geprezen St Gregoire 2009. Exclusief gerijpt in oud eiken vaten om de smaak van de druiven en het terroir zo veel mogelijk te bewaren. Intense smaak van overrijp rood fuit en pruimen met zijde zachte tanines.

Val Saint Gregoire is trouwens een van de 13 gemeentelijke herkomst benamingen in de Elzas. Dit betekent dat de productieregels nog strikter zijn als die van de "normale" Elzasser wijnen.

Drinken bij

Smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij gegrild vlees.

Beoordeling

Perswijn: mooi pinot, krachtig, fijn fruit, kersen en aardbeien, sappig en elegant, goede zuren. Zeer goed - uitstekend ****(*).Domaine Henri Schoenheitz in Wihr-au-Val staat in feite voor een wedergeboorte die begon in de jaren 70. De zeer oude wijngaarden op de steile hellingen van de vallei tussen Turckheim en Munster waren door een reeks van oorlogen zo goed als vernietigd. Henri Schoenheitz Sr. maakte de stap om de wijngaarden in hun oude staat te herstellen. Dominique en Henri Schoenheitz Jr hebben dit initiatief niet meer losgelaten. Schoenheitz is dan ook meer dan alleen maar een naam. Het staat werkelijk voor schoonheid en de smaak van goede zaken.

De lange weg die Dominique en Henri te gaan hadden, stond altijd in het teken van excellence: de zoektocht naar steeds beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot compromisloze wijnen met een persoonlijk en uniek karakter, jaar na jaar.

De hellingen in de Val St. Gregoire (tegenwoordig Vallée Verte) zijn zo steil dat er alleen handmatig geoogst kan worden. De bodem bestaat volledig uit graniet. Val.St. Gregoire is een van de 11 gemeentelijke herkomstaanduidingen in de Alsace. Wijnen uit deze gebieden voldoen aan extra zware kwalitieitseisen. Het wijnhuis Schoenheitz werkt met 3 belangrijke Lieux Dits: Herrenreben, Linsenberg en Holder.

Vins Schoenheitz is door het Franse tijdschrift La Revue du Vin de France uitgeroepen tot "Nouveaux talents 2014". Door Tom Stevenson wordt dit wijnhuis al enkele jaren geprezen in de categorie "New up-and-coming producers".

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail