Proefpakket Clement Lissner (6 flessen)

Proefpakket Clement Lissner (6 flessen)
Prijs per 6 flessen
€79,75
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisClément Lissner
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Maak kennis met de wijnen van Clement Lissner, het wijnhuis uit de Elzas waar Bruno Schloegel, de filosoof onder de wijnmakers, aan het hoofd staat. Bruno Schloegel is een enthousiast voorvechter van bio-diversiteit in de wijngaard en biologisch geteelde druiven. Alle wijnen dragen dan ook de kwalificatie "biologisch".

Het proefpakket van 6 flessen hebben we samengesteld uit 4 verschillende wijnen:

  • Cremant Blanc de Noir: een (witte) cremant d'Alsace gemaakt van pinot noir druiven. Veel tonen van rood fruit (aarbei) maar wel helemaal droog. Deze cremant is geproduceerd als een brut nature.
  • Riesling 2015: de klassieker uit de Elzas. Heerlijk droog. Doet het goed als aperitief en is natuurlijk om met menig gerecht uitstekend te combineren. In het proefpakket hebben we van deze wijn 2 flessen gestopt
  • Gewurztraminer 2014: voor de verandering een gewurztraminer die typerende kruidigheid combineerd met een buitengewoon droog karakter. Hierdoor zal deze gewurztraminer u zeker verrassen.
  • Pinot Noir Barriques 2013: een rode wijn, gemaakt van pinot noir druiven, die 6 maanden op eikenhout gerijpt heeft. Onze eerste reactie bij het proeven van deze wijn was: gevaarlijk lekker. Veel kersen, vol van smaak, lichte tanine. In het proefpakket hebben we ook van deze wijn 2 flessen gestopt.


Wijn maken met passie

Domaine Clement Lissner staat onder de bezielende leiding van Bruno Schloegel. Bruno ontmoeten is een genot op zich. Het maken van wijn is iets dat uit zijn tenen komt.

De manier waarop is er een met veel respect voor de natuur. Deze krijgt in zijn wijngaarden alle ruimte om haar eigen gang te gaan. Sinds 2007 is het wijnhuis Clement Lissner door Ecocert gecertificeerd voor biologische druiventeelt. In aanvulling hierop hebben de wijnen sinds het oogstjaar 2010 het VINABIO keurmerk dat staat voor biologisch wijnproductie.

Domaine Clement Lissner heeft in Wolxheim, dat in het uiterste noorden van de Elzas ligt, een grote verscheidenheid aan terroirs ieder met hun eigen micro klimaat. Combineer dit met een grote varieteit aan druivensoorten en een scala aan wijnen behoort tot de mogelijkheden.

Grand Cru d'Alsace

Een deel van de terroirs van Clément Lissner liggen in het gebied dat behoort tot de Grand Cru Altenberg de Wolxheim, een van de 51 Grands Crus d'Alsace.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail