Riesling Grand Cru Altenberg de Wolxheim 2008 (biologisch)

Riesling Grand Cru Altenberg de Wolxheim 2008 (biologisch)
Prijs per fles (0,75l)
€14,50
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
Proefnotitie

Een lichtgeel gekleurde Riesling met groene glans van domaine Clement Lissner. Het aroma is fris en kruidig en bevat veel sporen van citrusvruchten. De smaak is complex met fijne zuren en mineralen.

Drinken bij

Deze Riesling laat zich uitstekend combineren met kreeft, mosselen, vis en niet te vergeten gerechten uit de Japanse keuken.

Houdbaarheid

Nu drinken is een optie maar van enkele jaren laten liggen wordt deze wijn alleen maar beter. Bewaren kan makkelijk gedurende 5 jaar of meer.

Biologisch

Deze wijn draagt het AB keurmerk. Dit betekent dat de wijn gemaakt is van biologisch geteelde druiven. Ecocert is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.

Beoordeling

Perswijn: krachtig, rijpe stijl, rijk en breed, citrus en perzik, rond en sappig, lengte, balans, jeugdig. 4 (5) punten.

Harold Hamersma in HP/DE TIJD: Rokerig en staalstrak. Wit fruit. Citrus. En grapefruit-droog.

Bettane & Dessauve: 17 (20) punten

Gault-Millau: 14,5 (20) punten

Proefnotitie Mariëlla Beukers in De WijnWebWinkelgids: Bleekgeel van kleur, met in de neus de lichte geur van petrol en rijpe gele appel. Vol, rijk en fruitig van smaak, vooral appels. Prima zuren, minimaal zoetje, volslank postuur. En een lange, sappige afdronk. Hierbij wil ik een zeer luxe zuurkoolschotel.

Dat deze Riesling een topper is blijkt ook uit de toekenning van een Médaille d'Or tijdens het Concours Riesling du Monde 2010.Wijn maken met passie

Domaine Clement Lissner staat onder de bezielende leiding van Bruno Schloegel. Bruno ontmoeten is een genot op zich. Het maken van wijn is iets dat uit zijn tenen komt.

De manier waarop is er een met veel respect voor de natuur. Deze krijgt in zijn wijngaarden alle ruimte om haar eigen gang te gaan. Sinds 2007 is het wijnhuis Clement Lissner door Ecocert gecertificeerd voor biologische druiventeelt. In aanvulling hierop hebben de wijnen sinds het oogstjaar 2010 het VINABIO keurmerk dat staat voor biologisch wijnproductie.

Domaine Clement Lissner heeft in Wolxheim, dat in het uiterste noorden van de Elzas ligt, een grote verscheidenheid aan terroirs ieder met hun eigen micro klimaat. Combineer dit met een grote varieteit aan druivensoorten en een scala aan wijnen behoort tot de mogelijkheden.

Grand Cru d'Alsace

Een deel van de terroirs van Clément Lissner liggen in het gebied dat behoort tot de Grand Cru Altenberg de Wolxheim, een van de 51 Grands Crus d'Alsace.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail