Pinot Noir Barriques - 2013 - biologisch

Pinot Noir Barriques - 2013 - biologisch
Prijs per 0,75l
€16,45
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisClément Lissner
KwalificatieBiologisch
DruifsoortPinot noir
Oogstjaar2013
KleurRood
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWolxheim
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

Clément Lissner hanteert voor echte kunststukjes het label "Les Perles Rares". Niet per se grand cru wijnen al was het maar om dat de grand cru status voor pinot noir niet gebruikt mag worden. Ook niet elk jaar beschikbaar, het gaat om echt bijzondere wijnen. Dat lukt het ene jaar wel en het andere jaar niet.

Onder het label "Les Perles Rares" maakt Clement Lissner o.a. een pinot noir die 9 maanden op eikenhout heeft gelegen. Niet overdreven, maar toch. Onze eerste gedachte bij het proeven van deze wijn was: gevaarlijk lekker. Gemaakt van laat geoogste druiven, veel kersen, vol van smaak, lichte tanine.Ook lekker en ook uit de Elzas


Wijn maken met passie

Domaine Clement Lissner staat onder de bezielende leiding van Bruno Schloegel. Bruno ontmoeten is een genot op zich. Het maken van wijn is iets dat uit zijn tenen komt.

De manier waarop is er een met veel respect voor de natuur. Deze krijgt in zijn wijngaarden alle ruimte om haar eigen gang te gaan. Sinds 2007 is het wijnhuis Clement Lissner door Ecocert gecertificeerd voor biologische druiventeelt. In aanvulling hierop hebben de wijnen sinds het oogstjaar 2010 het VINABIO keurmerk dat staat voor biologisch wijnproductie.

Domaine Clement Lissner heeft in Wolxheim, dat in het uiterste noorden van de Elzas ligt, een grote verscheidenheid aan terroirs ieder met hun eigen micro klimaat. Combineer dit met een grote varieteit aan druivensoorten en een scala aan wijnen behoort tot de mogelijkheden.

Grand Cru d'Alsace

Een deel van de terroirs van Clément Lissner liggen in het gebied dat behoort tot de Grand Cru Altenberg de Wolxheim, een van de 51 Grands Crus d'Alsace.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail