Elzas Riesling Grand Cru Pfingstberg 2011

Elzas Riesling Grand Cru Pfingstberg 2011
Prijs per fles 0,75l
€33,00
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisValentin Zusslin
KwalificatieBiodynamisch
DruifsoortRiesling
Oogstjaar2011
KleurWit
TypeStil
Alcohol (%)13
Restsuiker (g/l)1,6
HerkomstAOC Grand Cru d'Alsace Pfingstberg
PlaatsOrschwihr
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotities

De ultieme riesling: zeer geconcentreerd en perfect in balans. Tropisch fruit, citrus, klein beetje kruidigheid.

Beoordeling

Perswijn: grapefruit, rijpe peer en gele pruimen. Weelderig en breed, zacht, fijne zuren. (16 pnt)

Grand Cru Pfingstberg

De Grand Cru Pfingstberg bevindt zich net ten noorden van het dorp Orschwihr met een orientatie op het zuidoosten.. De bodem bestaat uit een combinatie van mergel, kalk en zandsteen. De bebossing direct naast de wijngaarden en de bijzondere drainage van de bodem zorgen voor zeer gelijkmatige wijnen over de jaren heen.

Drinken bij

Dankzij haar mineraliteit laat deze riesling zich uitstekend combineren met gerechten als gegratineerde oesters, sushi, sashimi of gegrilde vis. Bij nagerechten past deze riesling prima bij hardere kaassoorten als Gruyere en oude Comtee

Biodynamisch

Deze wijn draagt het Demeter keurmerk. Dit betekent dat de wijn gemaakt is van biodynamisch geteelde druiven. Demeter is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.


Het wijnhuis Valentin Zusslin werd in 1691 gevestigd door Jodocus Cisle (oorspronkelijk naam van Zusslin) in het plaatsje Orschwir in het zuiden van de Elzas. Tegenwoordig wordt het wijnhuis geleid door Marie en Jean-Paul Zusslin, dochter en zoon van Jean-Marie Zusslin.

In 1997 heeft Jean-Marie Zusslin het initiatief genomen om over te gaan op biodynamische wijnbouw, wat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg heeft gehad. Er wordt gewerkt met moderne apparatuur en vinificatietechnieken, waarbij als uitgangspunt dient, dat men de natuur zoveel mogelijk het werk laat doen; geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen; gebruik van natuurlijke gisten uit de wijngaard en zo min mogelijk zwavel.

Deze aanpak heeft in 1997 geleid tot een certificering door ECOCERT voor biologische wijnbouw en in 2000 geleid tot een certificering door DEMETER voor bio-dynamische wijnbouw.

In een van de toonaangevende Franse wijngidsen, BETTANE & DESSEAUVE SELECTION 2012, schrijven de auteurs over Valentin Zusslin: "Het domein behoort nu tot de grote wijnhuizen van de Elzas".

De wijnen van Zusslin komen van de Grand Cru Pfingstberg, de Clos Liebenberg (monopol) en Bollenberg. Alle 3 gebieden liggen net ten noorden van Orschwihr.

Het wijnhuis is een actief lid van BioDyvin en "Return to terroir".


View Larger Map
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail