De Grote Hamersma 2014 wijngids staat wat ons betreft in het teken van wijnen van het wijnhuis Schoenheitz. Leest u met ons mee ...

  • Riesling Herrenreben 2010: 8+ punten.

    "Iets meer zachter en zoeter fruit, iets milder en zelfs met een klein tropisch uitstapje. Voldoende zuren (echt nodig!) om de zuurkool aan te kunnen. Maar wie in deze schotel bijvoorbeeld wat rozijntjes toevoegt, slaat een prachtig bruggetje naar het extra fruit dat deze Elzasser te bieden heeft. Schoonheid van een combinatie".
  • Pinot Gris Linsenberg 2009: 8,5 punten.

    "Riesling had het in 2009 moeilijk in de Elzas vanwege de droogte die haar karakteriseerde. Pinot gris daarentegen schitterde. Zoals deze van Schoenheitz. Waar wit van deze druif nog weleens tot associaties met een buikziek peertje wil leiden toont deze Linsenberg rijkdom, zwoelheid, inhoud en kracht. Hier treffen we peer die nergens last van heeft. Hoogstens van het dringen om hem heen van abrikoos en roomboterbiscuitjes. Mooi fris toch, peperig en erg aanbevolen bij een gegrild kippetje."
  • Gewurztraminer 2011: 8+ punten.

    "Ananas, gember, lychees. Wel uit blik want behoorlijk zoet. Verder rozenperkjes in de zomer, een associatie met de (schone) zakdoekjes van mij oma en een prettig peperige afdronk. Munster liefhebber. En dat ruikt overigens weer heel anders".
De Grote Hamersma 2014 | De beste Elzas wijn
Dit artikel is gepubliceerd op donderdag, 28 juli 2016.