Cremant d'Alsace Brut Rose (biodynamisch)

Cremant d\'Alsace Brut Rose (biodynamisch)
Prijs per Fles (0,75l)
€18,25
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisValentin Zusslin
KwalificatieBiodynamisch
DruifsoortPinot noir
OogstjaarNV
KleurRose
TypeMousserend
Alcohol (%)12,5
HerkomstAOC Cremant d'Alsace
PlaatsOrschwihr
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotities

Een Rosé crémant d'Alsace gemaakt van 100% pinot noir druiven. Deze keer heeft de wijn kort de tijd gekregen om een mooie licht roze kleur te krijgen. Het aroma heeft tonen van vers rood fruit. De smaak heeft behoorlijke zuren wat deze mousserende wijn lekker fris maakt. Op de achtergrond heeft de smaak wat tonen van peper. De afdronk van deze wijn is lekker lang.

Drinken bij

Deze crémant d'Alsace Rosé vraagt erom om op een zomerse dag buiten in de zon als aperitief gedronken te worden. Zoekt u er een bijpassend gerecht bij, denkt u dan eens aan een zalm, sushi of frambozen en rabarber taart.

Beoordeling

Perswijn: aardbeien en frambozen, fruitig, zacht en soepel, wat goede zuren, bitters. ****

Biodynamisch

Deze wijn draagt het Demeter keurmerk. Dit betekent dat deze mousserende wijn gemaakt is van biodynamisch geteelde druiven. Demeter is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.


Het wijnhuis Valentin Zusslin werd in 1691 gevestigd door Jodocus Cisle (oorspronkelijk naam van Zusslin) in het plaatsje Orschwir in het zuiden van de Elzas. Tegenwoordig wordt het wijnhuis geleid door Marie en Jean-Paul Zusslin, dochter en zoon van Jean-Marie Zusslin.

In 1997 heeft Jean-Marie Zusslin het initiatief genomen om over te gaan op biodynamische wijnbouw, wat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg heeft gehad. Er wordt gewerkt met moderne apparatuur en vinificatietechnieken, waarbij als uitgangspunt dient, dat men de natuur zoveel mogelijk het werk laat doen; geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen; gebruik van natuurlijke gisten uit de wijngaard en zo min mogelijk zwavel.

Deze aanpak heeft in 1997 geleid tot een certificering door ECOCERT voor biologische wijnbouw en in 2000 geleid tot een certificering door DEMETER voor bio-dynamische wijnbouw.

In een van de toonaangevende Franse wijngidsen, BETTANE & DESSEAUVE SELECTION 2012, schrijven de auteurs over Valentin Zusslin: "Het domein behoort nu tot de grote wijnhuizen van de Elzas".

De wijnen van Zusslin komen van de Grand Cru Pfingstberg, de Clos Liebenberg (monopol) en Bollenberg. Alle 3 gebieden liggen net ten noorden van Orschwihr.

Het wijnhuis is een actief lid van BioDyvin en "Return to terroir".


View Larger Map
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail