Cremant d'Alsace Brut Clos Liebenberg (biodynamisch)

Cremant d\'Alsace Brut Clos Liebenberg (biodynamisch)
Prijs per 0,75l
€34,00
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisValentin Zusslin
KwalificatieBiodynamisch
DruifsoortAuxerrois
Oogstjaar2012
KleurWit
TypeMousserend
Alcohol (%)12,5
HerkomstAOC Cremant d'Alsace
PlaatsOrschwihr
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proef notitie

Deze single vinyard cremant brengt het begrip Cremant d'Alsace op een volledig ander niveau. We willen onze andere cremants zeker niet diskwalificeren, maar eerlijk is eerlijk, dit is werkelijk iets anders. Intensiteit en zuiverheid krijgen nieuwe betekenis met deze cremant.

Single vinyard betekent in dit geval dat alle druiven van de Clos Liebenberg afkomstig zijn en niet van andere percelen. Clos Liebenberg is een monopol van het wijnhuis Valentin Zusslin.

Deze Cremant Clos Liebenberg is samengesteld uit 90% Auxerrois en 10% Riesling druiven.

Beoordeling

Deze cremant is door LRVF (La revue du Vins de France) in 2015 beoordeeld als beste cremant van Frankrijk. Dit ging dus niet alleen om de Cremant d'Alsace, maar om alle cremants uit Frankrijk

Perswijn: krachtig, petrol, vlierbloemen en peer. Sappig, goede zuren, bitters en mousse. ****(*)

Biodynamisch

Deze wijn draagt het Demeter keurmerk. Dit betekent dat de wijn gemaakt is van biodynamisch geteelde druiven. Demeter is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.


Het wijnhuis Valentin Zusslin werd in 1691 gevestigd door Jodocus Cisle (oorspronkelijk naam van Zusslin) in het plaatsje Orschwir in het zuiden van de Elzas. Tegenwoordig wordt het wijnhuis geleid door Marie en Jean-Paul Zusslin, dochter en zoon van Jean-Marie Zusslin.

In 1997 heeft Jean-Marie Zusslin het initiatief genomen om over te gaan op biodynamische wijnbouw, wat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg heeft gehad. Er wordt gewerkt met moderne apparatuur en vinificatietechnieken, waarbij als uitgangspunt dient, dat men de natuur zoveel mogelijk het werk laat doen; geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen; gebruik van natuurlijke gisten uit de wijngaard en zo min mogelijk zwavel.

Deze aanpak heeft in 1997 geleid tot een certificering door ECOCERT voor biologische wijnbouw en in 2000 geleid tot een certificering door DEMETER voor bio-dynamische wijnbouw.

In een van de toonaangevende Franse wijngidsen, BETTANE & DESSEAUVE SELECTION 2012, schrijven de auteurs over Valentin Zusslin: "Het domein behoort nu tot de grote wijnhuizen van de Elzas".

De wijnen van Zusslin komen van de Grand Cru Pfingstberg, de Clos Liebenberg (monopol) en Bollenberg. Alle 3 gebieden liggen net ten noorden van Orschwihr.

Het wijnhuis is een actief lid van BioDyvin en "Return to terroir".


View Larger Map
Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail