Riesling Vendanges tardives 2007

Riesling Vendanges tardives 2007
Prijs per Fles (0,5l)
€20,50
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisFlorian Beck-Hartweg
DruifsoortRiesling
Oogstjaar2007
KleurWit
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace Vendanges Tardives
PlaatsDambach-la-Ville
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotities

Een riesling gemaakt van laat geoogste druiven. Door de late oogst, denk aan de laatste week van oktober, zijn de druiven overrijp, dus zoet. Het resultaat is dan ook een riesling die zoeter en krachtiger is dan zijn soortgenoten die van "normaal" rijpe druiven gemaakt zijn. Doordat de rieslingdruif tegelijkertijd voor behoorlijke zuren zorgt die niet verdwijnen bij de overrijpe druif, blijft de wijn toch mooi in balans. Daarnaast kiest Florian er voor om alleen die druiven te selecteren voor deze wijn die vrij zijn van edele rotting (botrytis). Dit zorgt voor maximale frisheid van de wijn en een duidelijk onderscheid tussen Vendanges Tardives en Selection de Grains nobles.

Het oogstjaar 2007 staat in de Elzas te boek als een uitzondelijk goed jaar. De wijn kan nu zonder meer gedronken worden maar is ook nog vele jaren te bewaren. Een van de voordelen van Vendanges Tardives.

Drinken bij foie gras

Deze riesling vendanges tardives doet het prima als digestief. Daarnaast prima te combineren met foie gras en desserts.


Jonge wijnmakers spelen een belangrijke rol bij veranderingen in de Elzas. Florian Beck-Hartweg behoort zeker tot deze groep. Met 24 jaar (2011) een wijnmaker die in 2009 het bedrijf van zijn ouders (Michel en Yvette Beck-Hartweg) in Dambach-la-Ville heeft overgenomen. Met 5 ha aan oppervlak behoort het wijnhuis Beck-Hartweg tot de kleinere onafhankelijke wijnmakers (Vignerons Independant).

Florian, die niet alleen in de Elzas maar juist ook daarbuiten (o.a. V.S. en Duitsland), zijn opleiding heeft genoten, zet sterk in op vernieuwing. Zo besteedt hij veel aandacht aan terroir oriëntatie waarbij het terroir sterk bepalend wordt voor het uiteindelijke aroma en de smaak van de wijn.

In de aanpak van Florian spelen bio-diversiteit en natuurlijke reductie een belangrijke rol.

In 2011 is een belangrijke mijlpaal gepasseerd met de certificering door ECOCERT voor biologische druiventeelt. Daarnaast is Florian bij VINABIO aangesloten voor biologische wijnproductie.

De top wijnen van Florian Beck-Hartweg komen van de Grand Cru Frankstein. Deze grand cru ligt ten westen van het dorp Dambach-la-Ville.

Florian Beck-Hartweg in de media

Luister hier naar een interview met Florain Beck-Hartweg bij Grape Radio.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail