Riesling Herrenreben 2012 witte wijn

Riesling Herrenreben 2012 witte wijn
Prijs per Fles (0,75l)
€12,50
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisHenri Schoenheitz
DruifsoortRiesling
Oogstjaar2012
KleurWit
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWihr-au-Val
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

De opvolger van de krukdroge Herrenreben 2010. Door Harold Hamersma beoordeeld met een 8+. Een licht gekleurde riesling met gouden schittering afkomst van vieilles vignes (35-38 jaar). Deze wijn uit de Elzas heeft een delicaat bloemig bouquet met veel elementen van citrus vruchten. De smaak is delicaat fris: weinig zuren en veel mineralen. Dit is mede het resultaat van een laag gehalte aan restsuikers (5,5 g/l). Daar bij komt dat 2012 in de boeken gegaan is als een zeer goed jaar voor de Elzas.

Beoordeling

Perswijn: bloemen, peer en meloen, gele pruimen. Zacht en verleidelijk. Duidelijk zoetje. (14,5 pnt)

Guide des meilleurs Vins de France 2016 La Revue du Vin de France: 15 (20) punten

Guide Bettane & Desseauve des Vins de France 2016: 14,5 (20) punten

Drinken bij

Deze riesling combineert uitstekend met zalm, schelpdieren, natuurlijk oesters, maar ook wit vlees, gerechten uit de Italiaanse keuken en zachte en romige kaassoorten.

Riesling bewaren

Natuurlijk kunt u deze wijn nu drinken. Deze wijn heeft echter een bijzonder goed bewaarpotentieel (10 jaar). Geduld zal deze wijn alleen maar beter maken.


Domaine Henri Schoenheitz in Wihr-au-Val staat in feite voor een wedergeboorte die begon in de jaren 70. De zeer oude wijngaarden op de steile hellingen van de vallei tussen Turckheim en Munster waren door een reeks van oorlogen zo goed als vernietigd. Henri Schoenheitz Sr. maakte de stap om de wijngaarden in hun oude staat te herstellen. Dominique en Henri Schoenheitz Jr hebben dit initiatief niet meer losgelaten. Schoenheitz is dan ook meer dan alleen maar een naam. Het staat werkelijk voor schoonheid en de smaak van goede zaken.

De lange weg die Dominique en Henri te gaan hadden, stond altijd in het teken van excellence: de zoektocht naar steeds beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot compromisloze wijnen met een persoonlijk en uniek karakter, jaar na jaar.

De hellingen in de Val St. Gregoire (tegenwoordig Vallée Verte) zijn zo steil dat er alleen handmatig geoogst kan worden. De bodem bestaat volledig uit graniet. Val.St. Gregoire is een van de 11 gemeentelijke herkomstaanduidingen in de Alsace. Wijnen uit deze gebieden voldoen aan extra zware kwalitieitseisen. Het wijnhuis Schoenheitz werkt met 3 belangrijke Lieux Dits: Herrenreben, Linsenberg en Holder.

Vins Schoenheitz is door het Franse tijdschrift La Revue du Vin de France uitgeroepen tot "Nouveaux talents 2014". Door Tom Stevenson wordt dit wijnhuis al enkele jaren geprezen in de categorie "New up-and-coming producers".

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail