Riesling Audace 2011

Riesling Audace 2011
Prijs per 0,75l
€17,45   €14,50
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisHenri Schoenheitz
DruifsoortRiesling
Oogstjaar2011
KleurWit
TypeStil
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsWihr-au-Val
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

Adrian Schoenheitz doet zijn intrede in het familiebedrijf met een bijzondere creatie: riesling gerijpt in vaten van acacia hout. Het resultaat is een zijde zachte riesling waarin de acacia tonen op zeer subtiele wijze terugkomen. Absoluut geen standaard wijn. Riesling wordt sowieso niet vaak gerijpt in houten vaten en al zeker niet in vaten van acacia hout.

Wie eens iets echt bezonders zoekt kan nu stoppen met zoeken. Deze riesling is er een die getuigt van lef. Dat is nu net de betekenis van het franse woord "audace".

Beoordeling

Gault et Millaue: 14.5 (20) punten

Perswijn: citrus, acacia, rijpe peer, vanille. Zacht, weelderig, eigenzinnig door acaciahout. (14,5 pnt)


Domaine Henri Schoenheitz in Wihr-au-Val staat in feite voor een wedergeboorte die begon in de jaren 70. De zeer oude wijngaarden op de steile hellingen van de vallei tussen Turckheim en Munster waren door een reeks van oorlogen zo goed als vernietigd. Henri Schoenheitz Sr. maakte de stap om de wijngaarden in hun oude staat te herstellen. Dominique en Henri Schoenheitz Jr hebben dit initiatief niet meer losgelaten. Schoenheitz is dan ook meer dan alleen maar een naam. Het staat werkelijk voor schoonheid en de smaak van goede zaken.

De lange weg die Dominique en Henri te gaan hadden, stond altijd in het teken van excellence: de zoektocht naar steeds beter. Dit heeft uiteindelijk geleid tot compromisloze wijnen met een persoonlijk en uniek karakter, jaar na jaar.

De hellingen in de Val St. Gregoire (tegenwoordig Vallée Verte) zijn zo steil dat er alleen handmatig geoogst kan worden. De bodem bestaat volledig uit graniet. Val.St. Gregoire is een van de 11 gemeentelijke herkomstaanduidingen in de Alsace. Wijnen uit deze gebieden voldoen aan extra zware kwalitieitseisen. Het wijnhuis Schoenheitz werkt met 3 belangrijke Lieux Dits: Herrenreben, Linsenberg en Holder.

Vins Schoenheitz is door het Franse tijdschrift La Revue du Vin de France uitgeroepen tot "Nouveaux talents 2014". Door Tom Stevenson wordt dit wijnhuis al enkele jaren geprezen in de categorie "New up-and-coming producers".

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail