Elzas Pinot Noir "F" 2011 (biologisch)

Elzas Pinot Noir \"F\" 2011 (biologisch)
Prijs per Fles (0,75l)
€15,75
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Neem contact op voor de levertijd

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisFlorian Beck-Hartweg
KwalificatieBiologisch
DruifsoortPinot noir
Oogstjaar2011
KleurRood
TypeStil
Alcohol (%)13
HerkomstAOC d'Alsace
PlaatsDambach-la-Ville
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

De top cuvee van Florian Beck-Hartweg waar het gaat om rode wijn. Als de Elzas een Grand Cru kwalificatie voor pinot noir zou kennen, dan was dit een Grand Cru wijn geweest. De druiven van deze wijn komen namelijk van het perceel waarop ook de riesling en gewurztraminer druiven staan voor de Grand Cru Frankstein. Bij gebrek aan de grand cru kwalificatie, gaat deze wijn door het leven als "F".

De kleur is diep paars en een beetje troebel. De wijn is namelijk niet gefilterd. In de smaak voeren kersen de boventoon met wat elementen van peper die typisch zijn voor de bodem van graniet. De afdronk is mooi lang.

Beoordeling

Perswijn: gesloten, kersen, bramen, bosbessen, goede zuren en kracht, kruidig, stevige tannine. Zeer goed - uitstekend ****(*)

Wijn bewaren

U kunt deze wijn nu drinken maar 2-5 jaar bewaren zal het eindresultaat zeker ten goede komen.

Biologisch

AB LogoDeze wijn draagt het AB keurmerk. Dit betekent dat de wijn gemaakt is van biologisch geteelde druiven. Ecocert is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.


Jonge wijnmakers spelen een belangrijke rol bij veranderingen in de Elzas. Florian Beck-Hartweg behoort zeker tot deze groep. Met 24 jaar (2011) een wijnmaker die in 2009 het bedrijf van zijn ouders (Michel en Yvette Beck-Hartweg) in Dambach-la-Ville heeft overgenomen. Met 5 ha aan oppervlak behoort het wijnhuis Beck-Hartweg tot de kleinere onafhankelijke wijnmakers (Vignerons Independant).

Florian, die niet alleen in de Elzas maar juist ook daarbuiten (o.a. V.S. en Duitsland), zijn opleiding heeft genoten, zet sterk in op vernieuwing. Zo besteedt hij veel aandacht aan terroir oriëntatie waarbij het terroir sterk bepalend wordt voor het uiteindelijke aroma en de smaak van de wijn.

In de aanpak van Florian spelen bio-diversiteit en natuurlijke reductie een belangrijke rol.

In 2011 is een belangrijke mijlpaal gepasseerd met de certificering door ECOCERT voor biologische druiventeelt. Daarnaast is Florian bij VINABIO aangesloten voor biologische wijnproductie.

De top wijnen van Florian Beck-Hartweg komen van de Grand Cru Frankstein. Deze grand cru ligt ten westen van het dorp Dambach-la-Ville.

Florian Beck-Hartweg in de media

Luister hier naar een interview met Florain Beck-Hartweg bij Grape Radio.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail