Cremant d'Alsace Brut Blanc de Noir (biologisch)

Cremant d\'Alsace Brut Blanc de Noir (biologisch)
Prijs per Fles (0,75l)
€14,75
(Incl BTW, excl eventuele verzendkosten)
Beschikbaarheid
Op voorraad, binnen 3 werkdagen in huis

Kenmerken van dit produkt
WijnhuisClément Lissner
KwalificatieBiologisch
OogstjaarNV
KleurWit
TypeMousserend
Alcohol (%)13
HerkomstAOC Cremant d'Alsace
PlaatsWolxheim
LandFrankrijk
AfsluitingKurk
Proefnotitie

Deze Cremant d'Alsace wordt in de Wijnalmanak Bubbels 2012 van Cuno van 't Hoff bekroond met een ster. De basis van deze Cremant d'Alsace (biologisch) wordt gevormd door pinot noir druiven. Blanc de noir staat voor witte wijn gemaakt van blauwe druiven. Dit is dan ook een witte mousserende wijn waarbij de kleur wat tonen van amber heeft.

De mouse van deze cremant is buitengewoon fijn. De smaak is droog, met hele lichte zuren en een enigszins rokerige afdronk.

Drinken bij

Deze cremant d'Alsace doet het uitstekend als aperitief. Laat zich daarnaast prima vergezellen van oesters.

Biologisch

Deze wijn draagt het AB keurmerk. Dit betekent dat de wijn gemaakt is van biologisch geteelde druiven. Ecocert is de organisatie die er op toeziet dat de producent werkelijk volgens deze principes werkt.

Beoordeling

Perswijn: perzik, beetje yoghurt, cake. Zacht, afgerond maar droog, notig. ***(*)

Bekijk de uitgebreide beoordeling door Wijngek.TV in aflevering 216.

Wijnalmanak Bubbels 2012: "Een bijzonder mooi glaasje wijn. Zalmrose van kleur, verfijnde bubbels. Goede citrus en een zuchtje gist. Een prijswaardig alternatief. Eén ster."


Wijn maken met passie

Domaine Clement Lissner staat onder de bezielende leiding van Bruno Schloegel. Bruno ontmoeten is een genot op zich. Het maken van wijn is iets dat uit zijn tenen komt.

De manier waarop is er een met veel respect voor de natuur. Deze krijgt in zijn wijngaarden alle ruimte om haar eigen gang te gaan. Sinds 2007 is het wijnhuis Clement Lissner door Ecocert gecertificeerd voor biologische druiventeelt. In aanvulling hierop hebben de wijnen sinds het oogstjaar 2010 het VINABIO keurmerk dat staat voor biologisch wijnproductie.

Domaine Clement Lissner heeft in Wolxheim, dat in het uiterste noorden van de Elzas ligt, een grote verscheidenheid aan terroirs ieder met hun eigen micro klimaat. Combineer dit met een grote varieteit aan druivensoorten en een scala aan wijnen behoort tot de mogelijkheden.

Grand Cru d'Alsace

Een deel van de terroirs van Clément Lissner liggen in het gebied dat behoort tot de Grand Cru Altenberg de Wolxheim, een van de 51 Grands Crus d'Alsace.

Nieuws en informatie
Eenvoudig betalen
iDEAL-Payoff-2-medium.gifbanken_logos_2013_09_1_medium.jpgpaypal_horizontal_large.png
Deel artikel
Delen via E-Mail